Skip to main content

Συλλήψεις συνολικά 13 ατόμων για διάφορα αδικήματα σε Κ. Μακεδονία

Χειροπέδες σε 13 άτομα σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας για ναρκωτικά, υποθέσεις κλοπών, και μεταφορά λαθραίων αλκοολούχων ποτών

Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα για διάφορα αδικήματα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα

• Συνελήφθη χθες το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, μία 32χρονη, σε βάρος της οποίας καθώς και 36χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενες εντός Ιερού Ναού στη Βέροια, αφαίρεσαν το πορτοφόλι 66χρονης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

• Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 2 άτομα ηλικίας 39 και 46 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Ειδικότερα, ο 39χρονος πλησίασε ηλικιωμένη πεζή και αφαίρεσε από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα. Ακολούθως επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε ο 46χρονος συνεργός του και διέφυγαν, πλην όμως εντοπίστηκαν λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η χρυσή αλυσίδα, η οποία αποδόθηκε στην 78χρονη, καθώς και μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης. Επιπλέον κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

• Συνελήφθη χθες το πρωί στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 66χρονος, διότι  κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έχοντας εισάγει από γειτονική χώρα και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, 43 φιάλες αλκοολούχων ποτών. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς.

• Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας 55χρονος, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα που διατηρούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 27 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο.

• Συνελήφθησαν χθες  μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αντίστοιχα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, 2 άτομα ηλικίας 52 και 23 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκιδικής, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (σχετικό το από 16-02-2017 Δελτίο Τύπου). Επιπλέον στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, 46 ναρκωτικά δισκία και συσκευασία που περιείχε μεθαδόνη βάρους 35,5 γραμμαρίων.

• Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, μία 63χρονη, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Έδεσσας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

• Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 43χρονη, καθώς σε έρευνα της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων,
- μικροποσότητα κάνναβης,
- ένα ναρκωτικό δισκίο,
- δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
- χρηματικό ποσό των 75 ευρώ, προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

• Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του αλλά και στην οικία του, μικροποσότητα ηρωίνης, δύο πλαστά χαρτονομίσματα και μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου. Επιπλέον, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 38χρονος μαζί με 34χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, την 2-5-2017 στα Νέα Μουδανιά, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από εξωτερικούς χώρους τριών καταστημάτων.

• Συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, δύο άτομα ηλικίας 57 και 51 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχουν 58 σπόρους κάνναβης, ένα δενδρύλλιο κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 57χρονου,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 142,6 γραμμαρίων και 100 σπόροι κάνναβης, ενώ από την οικία του 51χρονου κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης.