Skip to main content

Συλλήψεις για κλοπές το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη

Σε πέντε συλλήψεις για κλοπές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο τριήμερο ενώ σχηματίστηκαν και δύο δικογραφίες.

Σε πέντε συλλήψεις για κλοπές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο τριήμερο, ενώ σχηματίστηκαν και δύο δικογραφίες για υποθέσεις ληστείας και κλοπής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία:

- Σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης- Αγίου Παύλου, σε βάρος 28χρονου, καθώς μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αναρριχήθηκαν σε διαμέρισμα οικοδομής στην περιοχή της Άνω Πόλης, απ’ όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.
Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από τον ένοικο του διαμερίσματος, τον οποίο χτύπησαν προκειμένου να διαφύγουν.

- Ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 32 ετών, διέρρηξαν κατάστημα στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και χρηματικό ποσό. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, αποπειράθηκαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία, σε γυναίκα, η οποία αναγνώρισε τα αντικείμενα, καθώς είναι αδερφή της ιδιοκτήτριας του  καταστήματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δραστών από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

- Συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή της Μενεμένης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 34χρονος, διότι αφαίρεσε διάφορα ανταλλακτικά από προαύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων, χρηματικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ, κατά δήλωση του παθόντα.

- Παράλληλα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης, 32χρονο αλλοδαπό, διότι αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο άντρα.

- Ακόμη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 32χρονος ομογενής, διότι αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από σούπερ-μάρκετ στην περιοχή Χαριλάου.

- Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 24χρονης αλλοδαπής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, η οποία τέλη Νοεμβρίου του 2014, ενώ επέβαινε σε αστικό λεωφορείο, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο συνεπιβάτιδάς της.

 
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.