Skip to main content

Συλλήψεις επτά φυγόποινων ατόμων στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο

Συνελήφθησαν επτά άτομα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων.

Συνελήφθησαν επτά άτομα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία:

  • Συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 53χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών, για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και απάτη τετελεσμένη κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα τον Μάρτιο του 2006, στη Θεσσαλονίκη.

  • Εντοπίσθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης κ. Ανακριτή Β΄ Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, 65χρονος, για παράβαση φορολογικής νομοθεσίας.

    Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης έννεα ετών και 30 μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και φοροδιαφυγή με αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση.

  • Συνελήφθησαν επιπλέον πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.