Skip to main content

Συλλήψεις εννέα ατόμων για κλοπές, παράνομο έρανο και λαθραία τσιγάρα

Στη σύλληψη εννέα ατόμων για κλοπές, παράνομο έρανο και παράβαση του τελωνειακού κώδικα προχώρησε η αστυνομία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα για κλοπές, παράνομο έρανο και παράβαση του τελωνειακού κώδικα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα:

• Συνελήφθησαν χθες το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας 30χρονος, διότι το προηγούμενο βράδυ μαζί με 39χρονο συνεργό του, αφαίρεσαν από αυλή σπιτιού ένα σκαπτικό μηχάνημα. Το κλεμμένο σκαπτικό μηχάνημα βρέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του. Επίσης κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν με το συνεργό του για τη διάπραξη της κλοπής. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας ημεδαπού, που είχε αφαιρεθεί το Μάρτιο του 2017 σε περιοχή της Ημαθίας.

• Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 22 ετών, διότι νωρίτερα αφαίρεσαν από την κατοχή 58χρονου το πορτοφόλι του, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

• Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Έδεσσα, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, δύο γυναίκες ηλικίας 43 και 40 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να διενεργούν παράνομο έρανο για λογαριασμό μη κερδοσκοπικής εταιρείας, διαθέτοντας προς πώληση έντυπο υλικό. Από την κατοχή τους κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9,5 ευρώ και το έντυπο υλικό. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και 33χρονη, υπεύθυνη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

• Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 47, 34 και 30 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τρεις σακούλες που περιείχαν λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 3 κιλών και 546 γραμμαρίων. Ο λαθραίος καπνός θα αποσταλεί στο Τελωνείο της Βέροιας για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.