Skip to main content

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη που λήστεψαν νεαρό

Στη σύλληψη δύο ατόμων και το σχηματισμό τριών δικογραφιών για ληστείες προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο.

Συνελήφθησαν δύο ατόμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επιπλέον τεσσάρων ατόμων, για περιπτώσεις ληστειών κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στο κέντρο της πόλης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο άτομα, ηλικίας 20 και 16 ετών, καθώς το βράδυ της προηγούμενης ημέρας αφαίρεσαν με απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από νεαρό.

Πέραν των συλλήψεων και στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων ληστειών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν τρείς επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:

 - Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 32χρονου (ήδη κρατούμενου), διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2015, αφού αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την περιοχή της Παλιάς Λαχαναγοράς, μετέβη στο κέντρο της πόλης, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από 26χρονη ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια, ο 32χρονος ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, από τον οποίο απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ προκειμένου να επιστρέψει το όχημα.
Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 35χρονης γιατί από την έρευνα προέκυψε ότι τον Νοέμβριο του 2015, αγόρασε το παραπάνω αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο.

 - Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, σε βάρος ατόμου (ήδη κρατούμενου), καθώς τον Αύγουστο του 2016, μαζί με άγνωστο συνεργό του, σε δύο περιπτώσεις, με απειλή σωματικής βίας και μαχαιριού αφαίρεσαν από πεζούς κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

 - Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2016 στο κέντρο της πόλης, μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν από τρείς αλλοδαπούς, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ένα κινητό τηλέφωνο και 2.600 ευρώ.