Skip to main content

Έκλεψαν βυτίο από αγρόκτημα στη Χαλκιδική και στη συνέχεια το πούλησαν

Σε πέντε συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αλλοδαπών, ναρκωτικά και λαθραία ποτά προχώρησε η αστυνομία στη Κεντρική Μακεδονία.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, για διάφορα αδικήματα, ενώ παράλληλα εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στη Χαλκιδική.

Πιο αναλυτικά, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών σε βάρος 27χρονου Έλληνα και 33χρονης υπηκόου Σλοβακίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 27χρονος τον προηγούμενο μήνα αφαίρεσε από αγρόκτημα ένα τροχήλατο βυτίο, η αξία του οποίου σύμφωνα με εκτιμήσεις του 45χρονου ιδιοκτήτη ανέρχεται στις 2.000 ευρώ. Ακολούθως το μετέφερε σε  επιχείρηση εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων σε περιοχή της Χαλκιδικής και το πούλησε στην 33χρονη υπάλληλο. Τμήμα του κλοπιμαίου βρέθηκε στην παραπάνω επιχείρηση και αποδόθηκε.

Συγκεκριμένα:

- Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, ένας 58χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαινε και κατασχέθηκαν 59 φιάλες αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου. Οι λαθραίες φιάλες θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον κατασχέθηκε και το παραπάνω αυτοκίνητο.

- Συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 41 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 41χρονος, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει έναντι αμοιβής τον 24χρονο, με σκοπό να διευκολύνει την είσοδο του στη χώρα. Σημειώνεται ότι ο 24χρονος εισήλθε παράνομα στη ελληνική Επικράτεια νωρίτερα την ίδια ημέρα, ενώ σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του παραπάνω οδηγού. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου.

- Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας 2 Έλληνες ηλικίας 61 και 66 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 20,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος απέκρυπτε στην οικία του ποσότητα κάνναβης βάρους 31 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε, ενώ στο σπίτι του 66χρονου βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και κατασχέθηκε.