Skip to main content

Συλλήψεις 22 ατόμων για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν 22 άτομα για διάφορα αδικήματα, στο πλαίσιο ελέγχων διάφορων υπηρεσιών της ΓΑΔΘ το τελευαίο 24ωρο στο νομό Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν 22 άτομα για διάφορα αδικήματα, στο πλαίσιο ελέγχων διάφορων υπηρεσιών της ΓΑΔΘ στο νομό Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

- Επτά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

- Ένα άτομο για απόπειρα ληστείας. Συγκεκριμένα, συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., 38χρονος ομογενής, ο οποίος χθες το βράδυ,  σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να αφαιρέσει με τη χρήση σωματικής βίας την τσάντα 27χρονου, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς ο παθών αντιστάθηκε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

- Δύο άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

- Τέσσερα άτομα για διευκόλυνση ακολασίας άλλων - λειτουργία σφραγισθείσας επιχείρησης – απείθεια, κατά περίπτωση.
Συγκεκριμένα, χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε δύο οίκους ανοχής στο κέντρο της πόλης, κατά τους οποίους συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα.

Ειδικότερα:

Στην 1η περίπτωση, συνέλαβαν δύο γυναίκες ηλικίας 58 και 40 ετών και 25χρονη αλλοδαπή, οι οποίες αρχικά αρνήθηκαν την είσοδο των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια προέκυψε, ότι είχαν παραβιάσει τη σχετική Έκθεση Επανασφράγισης. Επίσης διαπιστώθηκε ότι, οι δύο ημεδαπές, λειτουργούσαν τον παραπάνω οίκο ανοχής (η πρώτη ως υπάλληλος, η δεύτερη ως προσωρινά υπεύθυνη), για λογαριασμό της 35χρονης ιδιοκτήτριας, που αναζητείται, έχοντας εγκαταστήσει κατ’ εντολή της, ως εκδιδόμενο επ’ αμοιβή πρόσωπο την παραπάνω 25χρονη, διευκολύνοντας την αλλότρια ακολασία της, με σκοπό την αποκόμιση κέρδους.
Σε βάρος των παραπάνω, βεβαιώθηκαν επιπλέον, σχετικές πταισματικές παραβάσεις.

Στη 2η περίπτωση, συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή, η οποία κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνη, να λειτουργεί οίκο ανοχής, ιδιοκτησίας 75χρονης, που αναζητείται, και να έχει εγκαταστήσει εντός αυτού, ως εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα, δύο αλλοδαπές  ηλικίας 35 και 28 ετών,  διευκολύνοντας την ακολασία τους.
Επίσης, σε βάρος των εκδιδόμενων γυναικών, βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις, καθώς στερούνταν των απαραιτήτων πιστοποιητικών, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις.

- Ένα άτομο για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

- Έξι άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Καλαμαριάς, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, διαπιστώθηκε ότι, 37χρονος, ως υπεύθυνος του καταστήματος, ιδιοκτησίας 67χρονου, που αναζητείται, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 37 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε 5 εκ των οποίων διενεργούνταν απαγορευμένα παίγνια από ισάριθμους θαμώνες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

- Ένα άτομο για πλαστογραφία και παράβαση Νομοθεσίας Περί άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις, καθώς έπειτα από έλεγχο μικτού κλιμακίου ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου, κατελήφθη να θέτει προς πώληση, ενδύματα, στερούμενος της απαραίτητης άδειας. Επιπλέον, ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, επέδειξε έγγραφο, σχετικό με την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, το οποίο είχε νοθεύσει, με σκοπό να παραπλανήσει τους διενεργούντες τον έλεγχο.

Επιπλέον, κατά το περασμένο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τον εντοπισμό παράνομα εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων, κατά τους οποίους βεβαιώσαν συνολικά 15 παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.