Skip to main content

Συλλήψεις 21 ατόμων και βεβαίωση 6 παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθηαν 21 άτομα και βεβαιώθηκαν έξι πταισματικές παραβάσεις, για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων.

Συνελήφθηαν 21 άτομα και βεβαιώθηκαν έξι πταισματικές παραβάσεις, για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας, Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

-1 άτομο για περιπτώσεις κλοπών. Πρόκειται για 21χρονη ημεδαπή, η οποία αφού εισήλθε παράνομα σε οικία 43χρονης, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, αφαίρεσε τσάντα  που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η συλληφθείσα διέπραξε ακόμη τέσσερις κλοπές από οικίες. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, εντοπίστηκαν αντικείμενα, τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας.

-5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 26χρονη ομογενής, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, πέντε μηνών και χρηματική ποινή 1.000 Ευρώ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 46χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών, για ληστεία από κοινού, σύσταση και συμμορία, οπλοφορία και παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια.

-2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

-7 άτομα διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

-1 άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ.

-2 άτομα για παρεμπόριο.

-3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 115 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και πέντε συσκευασίες καπνού.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν:

-5 παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

-1 παραβάση για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.