Skip to main content

Συλλήψεις 18 ατόμων και βεβαιώσεις 4 παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη συνολικά 18 ατόμων και τη βεβαίωση τεσσάρων πταισματικές παραβάσεις προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα και βεβαιώθηκαν 4 πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

- 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 72χρονης ομογενούς, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.401 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 44 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 4.624 ευρώ.

- 3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 33χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, για Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

- 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, με χαρακτηριστική την περίπτωση σύλληψης 25χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 916 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης.

- 3 άτομα για απόπειρες κλοπών.  

- 1 άτομο για παράβαση Νόμου περί Όπλων.

- 1 άτομο για παραβίαση περιορισμών διαμονής, καθώς παραβίασε τους όρους άδειας κρατουμένου, αφού δεν επέστρεψε, ως όφειλε, μετά από τακτική άδεια, σε Αγροτικές Φυλακές όπου κρατούταν.

- 2 άτομα για διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απειλή και απείθεια.

- 1 άτομο για πλαστογραφία.
 
Επιπλέον βεβαιώθηκαν 4 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.