Skip to main content

Συλλήψεις 16 ατόμων για ναρκωτικά και διωκτικά έγγραφα στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, ύστερα από στοχευμένους ελέγχους αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 11 άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 30χρονου υπηκόου Ιράκ, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    -Ένα μικρόδεμα κοκαΐνης βάρους 2,76 γραμμαρίων,
    -Μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης,
    -Ένα μαχαίρι
    -Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
    -Χρηματικό ποσό 350 ευρώ
    -Ένα κινητό τηλέφωνο και
    -Έξι αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

  • Πέντε άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων, 47χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένα Ένταλμα Σύλληψης Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για πλαστογραφία και επτά αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 29 ετών και έξι μηνών, ποινή φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για πλαστογραφία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κλοπή και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το Δημόσιο.
    Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια ικανότητας οδήγησης Ελληνικών Αρχών και ένα δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.