Skip to main content

Συλλήψεις 16 ατόμων για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν:

  • Δύο ομογενείς για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες ηλικίας 34 και 25 ετών, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας 41χρονου και αφαίρεσαν ένα δαχτυλίδι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, τον οποίο, προκειμένου να διαφύγουν, απείλησαν με μία (1) σύριγγα. Οι δύο ομογενείς συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ενώ στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σύριγγα και ναρκωτικά δισκία.

  • Τέσσερα άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 64χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε πέντε αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών, φυλάκισης 11 ετών και 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.820 ευρώ για απάτη, πλαστογραφία και ακάλυπτες επιταγές.

  • Τέσσερα άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατείχαν και διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες, συνολικά 564 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 43 αδασμολόγητες συσκευασίες καπνού.

  • Τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι είτε δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, είτε έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων.

  • Ένα άτομο για  απόπειρα κλοπής προϊόντων από σούπερ-μάρκετ στο κέντρο της πόλης.

  • Ένα άτομο για παράβαση Νόμου περί Ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις, για παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.