Skip to main content

Χειροπέδες σε 15 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη 15 ατόμων μεταξύ άλλων για ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα και υπαίθριο εμπόριο προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη 15 ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που διενεργούνται από περιπολούντες αστυνομικούς, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, ναρκωτικών δισκίων, καθώς και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμη, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 73χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 3 μηνών, καθώς και σε ποινή φυλάκισης ενός έτους κι εξι μηνών, για διακεκριμένη πλαστογραφία μετά χρήσεως, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα και ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τέσσερα άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 37χρονου, ο οποίος, ευρισκόμενος εντός νοσηλευτικού ιδρύματος, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από τσάντα υπαλλήλου – νοσηλεύτριας.

Χθες το μεσημέρι, στην περιοχή κέντρου πόλης, συνελήφθησαν δύο γυναίκες για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν λαθραία πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον στο πλαίσιο αναπτυσσόμενων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου, αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Λευκού Πύργου και Πολίχνης – Ευκαρπίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους, στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων:

Συνελήφθησαν τρία άτομα για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Eντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου.

Παράλληλα, σε συνέχεια της έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με υπόθεση σύλληψης επτά ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις ληστείας, εξαναγκασμού σε ασελγείς πράξεις και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, προέκυψε ότι, τρείς εκ των δραστών, εμπλέκονται, κατά περίπτωση, σε τέσσερις τέσσερις κλοπές κινητών τηλεφώνων από ανυποψίαστους πολίτες.