Skip to main content

Συνελήφθη 17χρονος για ληστεία οδηγού ταξί - Άλλες 12 συλλήψεις

Συλλήψεις 13 ατόμων από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα για διάφορα αδικήματα κατά τη διάρκεια ελέγχων στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

- 2 άτομα για Ληστείες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, μετά από επισταμένες έρευνες, 17χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, χθες το πρωί, ο οποίος, μαζί με δύο συνεργούς του, κατά την αποβίβαση τους από ταξί αφαίρεσαν, με τη χρήση σωματικής βίας, χρηματικό ποσό από τον οδηγό του οχήματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης τον Σεπτέμβριο του 2016 με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από πεζό, στην περιοχή της Μενεμένης, το κινητό του τηλέφωνο και ένα δαχτυλίδι.

- 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Πρόκειται για 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών, για κλοπή.

- 7 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
- 46χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, χθες το πρωί, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διέτασσε τη σύλληψη του για τα αδικήματα της Ληστρικής κλοπής, Παράνομης οπλοφορίας και Αντίστασης     και
- 45χρονου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, χθες το απόγευμα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διέτασσε τη σύλληψη του για το αδίκημα της Ληστείας.

- 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα

- 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας προσωπικών δεδομένων

- 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής ιδιοκτησίας και πλαστογραφία

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 10 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.