Skip to main content

Συλλήψεις 12 ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Κεντρική Μακεδονία

Δώδεκα συλλήψεις για ναρκωτικά, μεταφορά λαθραίων αλκοολούχων ποτών και λαθραία βενζίνης, αλλά και πλαστά χαρτονομίσματα σε Κ. Μακεδονία.

Σε συλλήψεις συνολικά 12 ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησε η αστυνομία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, το τελευταίο 48ωρο.

Συγκεκριμένα

- Συνελήφθη προχθές το πρωί στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας 66χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

- Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας 40χρονος, διότι νωρίτερα προσποιούμενος τον πελάτη, μπήκε σε κατάστημα και προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

- Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, 36χρονος, καθώς διαπιστώθηκε στην αυλή του σπιτιού του να καλλιεργεί 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 30 εκατοστών περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

- Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο Έλληνες ηλικίας 52 και 42 ετών και ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 74 γραμμαρίων.

- Συνελήφθη προχθές το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας 45χρονος, διότι σε αστυνομική έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του αλλά και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε, συνολική ποσότητα κάνναβης, βάρους 32,1 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

- Συνελήφθη προχθές το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, μία 44χρονη, καθώς σε έρευνα της οικίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 0,9 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 1.075 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

- Συνελήφθη προχθές το πρωί στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας 20χρονος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να κατέχει 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Από την έρευνα προέκυψε ότι, τα παραπάνω πλαστά χαρτονομίσματα, ο 20χρονος τα προμηθεύτηκε από χώρα του εξωτερικού.

- Συνελήφθη χθες το πρωί στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ένας 48χρονος, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Τα κατασχεμένα λαθραία ποτά θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω αυτοκίνητο.

- Συνελήφθη προχθές τα ξημερώματα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ένας 50χρονος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαινε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει σε δοχεία, συνολικά 100 λίτρα βενζίνης, που είχε εισάγει παράνομα από γειτονική χώρα και τα οποία κατασχέθηκαν ώστε να αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον, από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 50χρονου.

- Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 57χρονος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να μεταφέρει στο αυτοκίνητό του 92 πακέτα τσιγάρων και δύο συσκευασίες καπνού, που εισήγαγε νωρίτερα, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω αυτοκίνητο.

Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σε βάρος 33χρονης, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 31/7, διέρρηξε μονοκατοικία 33χρονου στην πόλη των Σερρών και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Ακόμη, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους σε βάρος 34χρονου, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα εργαλεία, τα οποία είχαν αφαιρεθεί τον Μάρτιο του 2017 από αγρόκτημα ιδιοκτησίας 71χρονου, τα οποία και αποδόθηκαν.