Skip to main content

Συλλήψεις 10 ατόμων σε Εύοσμο και Ανάληψη για παράνομα παιχνίδια

Συνολικά 10 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην περιοχή της Ανάληψης και του Εύοσμου.

Συνολικά 10 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην περιοχή της Ανάληψης και του Εύοσμου, για την καταπολέμηση της διενέργειας απαγορευμένων παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα:

-Χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανάληψης, συνελήφθησαν δυο γυναίκες ηλικίας 33 ετών, η μια ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και η έτερη ως υπάλληλος, διότι εντός του καταστήματος είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία  ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε έξι εκ των οποίων, διενεργούνταν τυχερά παίγνια άνευ αδείας, από αντίστοιχο αριθμό θαμώνων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.  

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα καταγραφής, χωρίς να υπάρχει η σχετική απαιτούμενη προειδοποιητική σήμανση προ της εισόδου, ή σχετική γνωστοποίηση λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος στην αρμόδια Αρχή, ενώ τόσο ο χώρος του καταστήματος, όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ούτε έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 33χρονης υπαλλήλου για το αδίκημα της απείθειας, καθώς κατά τη διάρκεια του ελέγχου, αρνούταν να συνεργαστεί, δυσχεραίνοντας τον.

-Συνελήφθη στη περιοχή του Εύοσμου, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 30χρονος, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - ιντερνετ), καθώς είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 28 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή, σε έναν από τους οποίους, διενεργούνταν απαγορευμένα παιχνίδια από θαμώνα, η οποία επίσης συνελήφθη.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.