Skip to main content

Σύλληψη μελών συμμορίας αλλοδαπών που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Μέλη συμμορίας προσποιούνταν τους γιατρούς ή τους δικηγόρους, για να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους. Δεν έπεσαν στη παγίδα τρεις ηλικιωμένες.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη συμμορίας που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Η έρευνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της συμμορίας καθώς και τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Τα μέλη της συμμορίας προσποιούνταν κατά περίπτωση τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δικηγόρους προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες

Χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα τη δήθεν εσπευσμένη εισαγωγή συγγενών τους σε νοσοκομείο ή την άμεση ανάγκη νομικής υπεράσπισής τους επειδή είχαν δήθεν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της απόπειρας απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης.

Αυτή τη φορά, ένα μέλος της συμμορίας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, αποπειράθηκε εχθές το απόγευμα να εξαπατήσει 89χρονη γυναίκα, με σκοπό να της αποσπάσουν 50.000 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να εξαπατήσουν δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.