Skip to main content

Σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών μετά από καταδίωξη-Κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ

Οι δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ κατά την καταδίωξη προσπάθησαν να απαλλαγούν από όπλο που έφεραν μαζί τους πετώντας το από το αμάξι.

Αστυνομική καταδίωξη που θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου, στην Θεσσαλονίκη. 

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ύστερα από καταδίωξη, συνέλαβαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή όπλου. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και χρηματικό ποσό άνω των 17.000 ευρώ, σχετιζόμενο με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις άντρες, προκειμένου να ματαιώσουν τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Πρόκειται για 52χρονο ομογενή και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 40 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Όπλων, καθώς και για Αντίσταση και Απείθεια.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου, πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προσπάθησε να διενεργήσει έλεγχο σε όχημα, ο οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο 26χρονος άντρας πέταξε έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου πιστόλι κι ένα γεμιστήρα με έξι φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους τρεις επιβαίνοντες, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν συνολικά:

  • Μικρόδεμα κοκαΐνης
  • Μικρόδεμα κάνναβης
  • 17.350 ευρώ σχετιζόμενα με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • 2 φορητούς υπολογιστές παλάμης και
  • 4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους,

τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.