Skip to main content

Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για νέο, Πακιστανικής καταγωγής, μέλος συμμορίας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών - Συνελήφθη στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης

Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, νεαρός μέλος συμμορίας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς το εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για 34χρονο άντρα Πακιστανικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου, αλλά και τεσσάρων συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα και της αντίστασης.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά συνολικά δέκα αλλοδαπών, μεταξύ αυτών και έξι ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ τρείς εκ των μεταφερομένων εντοπίστηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος.

Σημειώνεται ότι, ο 34χρονος άντρας, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη και να διαφύγει, αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς αποτέλεσμα.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατέβαλαν χρηματικό ποσό σε μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς, ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του και δύο κάρτες SIM.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.