Skip to main content

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιούνκερ για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένα σοφός πολιτικός, άψογος κατά την θητεία του και ένας αληθινός Ευρωπαίος, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και ένας αληθινός Ευρωπαίος που κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη, αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.  

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Γιούνκερ:

«Εξοχότατε,

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου, πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα θυμόμαστε τον Κωστή Στεφανόπουλο για τις αρετές που συνεισέφερε στην δημόσια ζωή: αξιοπρέπεια, τιμιότητα, ακεραιότητα, αίσθημα ευθύνης και μετριοπάθεια. Αρετές που του τις αναγνώριζαν εξίσου οι φίλοι και οι αντίπαλοι.

Ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και άψογος κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ήταν επίσης ένας αληθινός Ευρωπαίος που κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη.

Ο χαρακτήρας του και το ήθος του θα μας λείψουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Κωστή Στεφανόπουλο είναι να μείνουμε πιστοί στις αξίες στις οποίες πίστευε ο ίδιος τόσο βαθιά σε όλη του τη ζωή και να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε».