Skip to main content

Συλληπητήρια από πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ για τον θάνατο του Κώστα Λιάσκα

'Ηταν ένας άνθρωπος, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών, είπε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ.

Τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του  πρώην προέδρου του ΤΕΕ, Κώστα Λιάσκα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Κωνσταντίνος Μακέδος.

«Ο Κώστας Λιάσκας ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών. Οι τέσσερις συνεχόμενες θητείες του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ συνδέθηκαν με τις λαμπρότερες σελίδες του κλάδου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μακέδου

«Σήμερα, ο τεχνικός κόσμος της χώρας αποχαιρέτισε με θλίψη τον Κώστα Λιάσκα, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Κώστας Λιάσκας ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων Διπλωματούχων Μηχανικών. Οι τέσσερις συνεχόμενες θητείες του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ συνδέθηκαν με τις λαμπρότερες σελίδες του κλάδου.

Εργατικός, επίμονος, μαχητικός, ειλικρινής, με ήθος και αξιοπρέπεια, αλλά και απαράμιλλη επιστημονική κατάρτιση, έθεσε ως αυτοσκοπό την προκοπή και την δημιουργία. Τόσο για τους συναδέλφους του, όσο και για την πατρίδα.

Επιπλέον, από τα πρώτα μεταδικτατορικά χρόνια, ο Κώστας Λιάσκας αγωνίστηκε για την εθνική ομοψυχία και την ενότητα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο..

Ως ο μακροβιότερος Πρόεδρος του ΤΕΕ, γνώρισε καλύτερα απ΄ τον καθένα τη δύναμη και τη δυναμική του επιστημονικού κόσμου, και λειτούργησε πάντα με υψηλό αίσθημα επαγγελματικής και εθνικής ευθύνης.

Η παρουσία και η αξία του Κώστα Λιάσκα αναγνωρίστηκε τόσο από τους συναδέλφους του, όσο και από την επίσημη Πολιτεία.

Ενώ, ο ίδιος αν και διαρκώς επαγγελματικά δραστήριος, έθετε ως πρώτη προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον σε όποια θέση ευθύνης και αν βρέθηκε. Ως Μηχανικός, ως Πρόεδρος του ΤΕΕ, ως πρώην Υπουργός, ως  Μέλος ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Το έργο, το ήθος και το παράδειγμα του Κώστα Λιάσκα, αποτελεί έναν «φάρο» για τον Τεχνικό κόσμο. Στις δύσκολες εποχές που βιώνει ο κλάδος, η προσωπικότητά και η δράση του εκλιπόντος θα μας καθοδηγεί και θα μας γεμίζει με γνώση και πίστη.

Στην οικογένειά του, στους οικείους του, αλλά και σε όλο τον τεχνικό κόσμο εκφράζω με θλίψη τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».  

Η κηδεία του Κώστα Λιάσκα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο και παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνει κατάθεση εις μνήμην του στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».