Skip to main content

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στα Χαυτεία και κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ εναντίον του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στα Χαυτεία, κατευθύνονται αυτή τη στιγμή, προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν σωματεία και εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ).

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο – ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση και το νομοσχέδιο της νέας φορολεηλασίας. Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί. Εκτός από τα παραπάνω, που θα επιβαρύνουν τον λαό με 5,4 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να νομοθετήσει και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, εξόντωσης του λαού για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος.

»Δίνουμε τη μάχη τώρα! Τα ψέματα τελείωσαν! Μπλόκο στα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, στο ασφαλιστικό και τη νέα φοροεπιδρομή. Να ανατραπεί συνολικά η επίθεση Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Παλλαϊκός ξεσηκωμός παντού με απεργίες, καταλήψεις, συλλαλητήρια κάθε μέρα από εδώ και εμπρός».