Skip to main content

Συγγνώμη ζήτησε ο Μπουτάρης για την αντίδρασή του με τους μαθητές

Με συγχωρείτε πολύ για αυτή την έκφραση, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο δήμος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης

Συγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη για τον απρεπή χαρακτηρισμό, «μπουρδέλο», που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των μαθητών και γονέων του 12ου δημοτικού σχολείου την περασμένη Πέμπτη.

«Ζητάω συγγνώμη γιατί τους είπα ότι ο δήμος δεν είναι μπουρδέλο για να κάνετε ό,τι θέλετε. Με συγχωρείτε πολύ για αυτή την έκφραση αλλά επαναλαμβάνω ότι ο δήμος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, έχει κανόνες και λειτουργίες», είπε χαρακτηριστικά.  

Κάλεσε επίσης να ζητήσει συγγνώμη δημόσια και η άλλη πλευρά διότι «όταν προχθές εν ώρα λειτουργίας του δήμου μπήκαν τα παιδιά με πανό και τσιρίζανε».

Κατά τη δευτερολογία του ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τα 12ο σχολείο. «Κατηγορήθηκε η διοίκηση ότι πήρε απόφαση να κλείσει το σχολείο. Καμία απόφαση δεν ελήφθη. Εξάλλου γι΄ αυτό το λόγο κάνουμε αυτή τη συζήτηση και δεχθήκαμε να ακούσουμε τους γονείς, αν και τους ακούσαμε 3 φορές», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως εξήγησε την απόφαση την λαμβάνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όχι ο δήμος. Έκανε λόγο για ένα «χιλιομπαλωμένο σχολείο» και ξεκαθάρισε ότι «δεν καταργείτε το σχολείο αλλά παραμένει ως σχολική μονάδα».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη, διερωτήθηκε «γιατί δεν τα έκανε όσο ήταν αντιδήμαρχος». «Το συζητάμε, ακούμε, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος πρότεινε κάποια, θα τα συζητησουμε, δεν πάρθηκε απόφαση».

Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα αποφανθεί τι πρέπει να γίνει και να έρθει στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο.