Skip to main content

Συγκρούσεις ανταρτών με έντεκα νεκρούς στο Πακιστάν

Έντεκα αντάρτες έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 4 τραυματίστηκαν σε οκτώ κρυσφύγετα τρομοκρατών κοντά στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός.

Τον θάνατο έντεκα ανταρτών σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Χάιμπερ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ο πακιστανικός στρατός, στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας εναντίον προπυργίων της εξέγερσης των ισλαμιστών.

Την Τρίτη, ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον άλλους 14 αντάρτες στην ίδια περιοχή.

«Ένδεκα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν οκτώ κρησφύγετα των τρομοκρατών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν καταστράφηκαν σε αεροπορικά πλήγματα ακριβείας και συγχρονισμένες χερσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν σε ανακοινωθέν του.

Η επιχείρηση του στρατού διεξήχθη στις ορεινές περιοχής Μπαμπάρ Κασκόλ, Ναράι Νάο και Τορ Σαπάρ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση είναι απομακρυσμένη και οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε αυτή, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση του απολογισμού τον οποίο έδωσε ο στρατός, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό, όσο και σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των νεκρών.

Η Χάιμπερ είναι μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, όπου ο στρατός αναμετράται με τους πακιστανούς Ταλιμπάν και ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι πρόσκεινται στο δίκτυο της αλ Κάιντα από το 2004, αφού οι αντάρτες αναδιπλώθηκαν στο έδαφος του Πακιστάν μετά την επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001 της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο στρατός εξαπέλυσε τον Ιούνιο του 2014 μια επίθεση με στόχο να εξαλειφθούν οι βάσεις των ανταρτών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, άλλη μια ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών.