Skip to main content

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΘ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ καλωσόρισε τους νέους συμβούλους του διοικητικού συμβουλίου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως προβλέπει η επιμελητηριακή νομοθεσία, μοναδικό θέμα της πρώτης  συνεδρίασης του ΔΣ ήταν η εκλογή των μελών της νέας Διοικητικής Επιτροπής. Για το σκοπό αυτό διεξήχθη μυστική ψηφοφορία για την κάλυψη των έξι θέσεων της επταμελούς επιτροπής, πρόεδρος της οποίας αυτοδικαίως εξελέγη ο κ. Γιάννης Μασούτης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» που συγκέντρωσε κατά την εκλογική διαδικασία της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου 2017 ποσοστό πλέον του 50% (σ.σ. το ποσοστό του συνδυασμού ανήλθε στο 91,2%).

Τα μέλη της νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΘ έχουν ως εξής:
   
1. Πρόεδρος: Γιάννης Μασούτης
2. Α’ Αντιπρόεδρος: Εμμανουήλ Βλαχογιάννης
3. Β’ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Σαραντόπουλος
4. Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Μενεξόπουλος
5. Οικονομικός Επόπτης: Τηλέμαχος Καπετανίδης
6.  Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Μενέλαος Μπουφίδης
7. Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων: Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης

Ανοίγοντας τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, καλωσόρισε τους νέους συμβούλους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μασούτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή νέων προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και στη δυναμική συμμετοχή γυναικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πλέον του 50% των συμβούλων εξελέγησαν για πρώτη φορά, ενώ οι γυναίκες καταλαμβάνουν μία στις τέσσερις θέσεις στο νέο ΔΣ.