Skip to main content

Συγκροτείται Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στον δ. Νεάπολης-Συκεών

Πρόκειται για ένα όργανο το οποίο διοικείται από μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μεταναστών και δήμου.

Στην εκ νέου συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ενισχύοντας τις δομές και τις προϋποθέσεις που αποσκοπούν στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μετανάστες να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να συγκροτηθεί η νέα διοίκηση του Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα όργανο το οποίο διοικείται από μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή, και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των μεταναστών και του δήμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μετανάστες να έχουν νόμιμη άδεια παραμονής και να είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρατ. Σαράφη1, Συκιές, ισόγειο).

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 78 του Ν.3852/2010, αποτελείται από 5 έως 11 μέλη τα οποία ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Μέχρι σήμερα λειτουργεί με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου.

Έργο του Συμβουλίου είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν στο δήμο για θέματα που αφορούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, η υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία ?ε τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.