Skip to main content

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερική Πολιτικής ζητά ο Κουμουτσάκος

Συγκεντρώνονται πολλά σύννεφα στον ορίζοντα των εθνικών θεμάτων από απαράδεκτες δηλώσεις δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ.

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Συγκεντρώνονται πολλά σύννεφα στον ορίζοντα των εθνικών θεμάτων από απαράδεκτες δηλώσεις, τόσο από τα ανατολικά, όσο και από τα βόρεια της χώρας», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου παρατήρησε ότι «ο κ. Ερντογάν αισθάνεται πανίσχυρος εσωτερικά, αλλά ανήσυχος για τις εξελίξεις στα σύνορά του, εξελίξεις τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει» και «αυτός ο συνδυασμός ισχύος αλλά και ανασφάλειας τον καθιστά απρόβλεπτο».

«Οι απαράδεκτες και προκλητικές, επαναλαμβανόμενες δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης αμφισβητούν τη διεθνή νομική βάση, πάνω στην οποία έχει στηριχθεί, επί σχεδόν έναν αιώνα, η ισορροπία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφορούν, βεβαίως, άμεσα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απαιτούνται γι' αυτό εγρήγορση, συντεταγμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες, πέραν από τις καθυστερημένες και αμήχανες αντιδράσεις της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι εταίροι μας, αλλά και τα συμβαλλόμενα μέρη στη Συνθήκη της Λωζάνης, «να ενεργοποιηθεί η χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».