Skip to main content

Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών - Έκαψαν σημαία της ΕΕ (video)

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και για το ζήτημα της επίμαχης διάταξης που προωθεί η κυβέρνηση για την προκήρυξη απεργίας.

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιούν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και μέλη του ΠΑΜΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έσκισαν και έκαψαν μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατέβασαν από τον ιστό έξω από το Μέγαρο.

Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 16.30 ξεκίνησαν πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ, μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και για το ζήτημα της επίμαχης διάταξης για την προκήρυξη απεργίας.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πιο εθελόδουλη κυβέρνηση στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων κεφαλαίων, κάνει ένα ακόμη βήμα σήμερα στην αντιλαϊκή πολιτική, στη πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα τα συμφέροντα των τραπεζιτών. Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και πέρα από τις υπόλοιπες αντιεργατικές διατάξεις που κάνουν πιο εύκολη την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες.  Έχει σημασία να επισημάνουμε, ότι προωθούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ως μοναδικό τρόπο διενέργειας των πλειστηριασμών. Αυτό από τη μία πλευρά δείχνει το φόβο τους απέναντι στο κίνημα, ταυτόχρονα όμως προσπαθούν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα και προσοδοφόρα για τις τράπεζες, να αρπάξουν την λαϊκή περιουσία. Επίσης προωθούν την άρση της τοπικότητας των συμβολαιογράφων, έτσι ώστε έστω και ένας συμβολαιογράφος σε όλη τη χώρα να μπορεί να αρπάζει τα σπίτια του λαού. Επίσης, προωθούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο ακόμα και για χρέη για πάνω από 500 ευρώ. Πιστεύουν ότι θα μπορούν να ξεπεράσουν έτσι την αντίσταση του λαϊκού κινήματος. Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς, είναι ότι όπως δύο χρόνια τώρα δεν τους επιτρέψαμε να αρπάξουν τα σπίτια μας, έτσι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να είναι σίγουροι, ότι τα συμβολαιογραφικά γραφεία θα βρουν τη μαζική αντίσταση του λαού που θα αφήσει τους χαρτιά και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν θα μπορέσουν να βγάλουν κανένα άνθρωπο από το σπίτι του, το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", θα σείσει όλες τις πόλης αυτής της χώρας», δήλωσε ο Ηλίας Σμήλιος, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Κουρμούλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ τόνισε ότι «είμαστε εδώ στο ραντεβού της κάθε Τετάρτης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση φέρνει νέο νομοσχέδιο προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών με βάση τη τρίτη αξιολόγηση, προωθεί μια σειρά από μέτρα για περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και για να θωρακίσει τη κερδοφορία του κεφαλαίου. Ζήτημα αιχμής για εμάς είναι το δικαίωμα στην απεργια, το οποίο κατακτημένο με αγώνες και αίμα από γενιές εργατών, δεν θα τους χαρίσουμε. Το ίδιο και για το ζήτημα των πλειστηριασμών, για το οποίο βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Προωθούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να βάλουν χέρι οι τραπεζίτες στη λαϊκή περιουσία. Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και στο κεφάλαιο ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε και θα βρισκόμαστε συνεχώς στο δρόμο, οι αγώνες μας θα είναι μαζικοί και συνεχείς με πρώτο σταθμό την απεργία της Παρασκευής που αποφάσισαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία. Καλούμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς.