Skip to main content

Συγκέντρωση στη δίκη πρώην συνδικαλιστή του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο πρώην δημοτικός υπαλλήλος δικάζεται μετά από μήνυση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2011

Συγκέντρωση συμπαράστασης έχουν προγραμματίσει στις 09:00 έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” (ΔΑΣ).

Σήμερα εκδικάζεται ποινική υπόθεση μέλους της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ και πρώην προέδρου του ΣΕΔΘ, συνταξιούχου πλέον Ηλία Μανουσαρίδη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σωματείου, ο πρώην δημοτικός υπαλλήλος δικάζεται μετά από μήνυση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για τις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ Εργαζομένων του Δ. Θεσσαλονίκης: “Ο συνάδελφος, που ήταν πρόεδρος του ΣΕΔΘ εκείνη την περίοδο, μηνύθηκε από τον Μπουτάρη γιατί, με πολλούς άλλους συναδέλφους του δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων δήμων, έκαναν παρέμβαση σε σύσκεψη που οργάνωσαν τότε δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Σκοπός της σύσκεψης ήταν πώς θα χτυπηθούν οι τότε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η μήνυση στηρίχθηκε σε ψευδή και αναληθή στοιχεία.