Skip to main content

Αλυσοδεμένοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+ vid)

Στην διαμαρτυρια δέκα από τους συγκεντρωμένους αλυσοδέθηκαν από ένα κούτσουρο, που ήταν τοποθετημένο πάνω σε ένα αγροτικό όχημα.

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περίπου 450 άτομα μετά από κάλεσμα των Επιτροπών κατά της εξόρυξης χρυσού.

Περίπου δέκα από τους διαμαρτυρόμενους αλυσοδέθηκε από ένα κούτσουρο, που ήταν τοποθετημένο πάνω σε ένα αγροτικό όχημα και διέσχισαν κεντρικούς δρομους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν μαύρα μπαλόνια που έφραφαν «αμίαντος, χαλαζίας, αρσενικό, κυάνιο, τοξική σκόνη». Κατά τη διάρκεια της πορείας, καθόντουσαν στο οδόστρωμα και φώναζαν συνθήματα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης για τους 21 διωκόμενους που δικάζονται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα τους καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Ο Γιώργος Ζουμπάς, δήμαρχος Αριστοτέλη, έκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες και για σχέδιο της αστυνομίας, προκειμένου για να καμφθεί το φρόνημα των ανθρώπων στην περιοχή και να σταματήσουν να διαμαρτύρονται.