Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά της επίθεσης στον Μπουτάρη (φωτο-video)

Πολίτες, μεταξύ των οποίων μέλη του δημ. συμβουλίου, έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «Θεσσαλονίκη είμαστε και εμείς».

της Αρετής Τασούλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες έπειτα από κάλεσμα στο Facebook, με στόχο να αποστείλουν το μήνυμα της ειρήνης και να καταγγείλλουν τις «φασιστικές πρακτικές που είχαν πρόσφατο θύμα τον δήμαρχο της πόλης».

Ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες βρίσκονταν και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, οι αντιδήμαρχοι, Θανάσης Παππάς, Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης, Έλλη Χρυσίδου, Νίκος Φωτίου, Άννα Αγγελίδου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Λευτέρης Κιοσέογλου, η Μαρία Πασχαλίδου και η Σοφία Ασλανίδου, ο πρόεδρος της Δ' Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου. Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, όπως ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο Αντώνης Τσαξιρλής και ο Άρης Στυλιανού.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν το «Θεσσαλονίκη είμαστε και εμείς». «Ο λόγος που κάναμε το κάλεσμα είναι πολύ απλός», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης, ο κ. Μελέτης Κεχαΐδης. «Αυτό που έγινε είναι πολύ έξω από αυτό που μπορούμε να ανεχτούμε και έπρεπε να μαζευτούμε». Ο διοργανωτής χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη, θρασύδειλη και ύπουλη» και τόνισε ότι παρά τις διαφωνίες δεν θα πρέπει ο κόσμος να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο "αυτοί" που αμαυρώνουν την πόλη μας με τις οπαδικές συμπεριφορές τους, τον τυφλό χουλιγκανισμό, τη μισαλλόδοξη βία και την εθνικιστική βαρβαρότητα. Είμαστε και "εμείς" που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στο Διάλογο, που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (ακόμη κι αν διαφωνούμε, εν μέρει), που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους και βίαιες πρακτικές για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας», αναφέρεται στο κείμενο του διαδικτυακού καλέσματος. 

Τουρκικό κανάλι καλύπτει τη διαμαρτυρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ελληνικών συνεργείων που κάλυψαν τη συγκέντρωση, ήταν και ένα συνεργείο τουρκικού καναλιού, στοχείο ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνει η γειτονική χώρα για τον δήμαρχο και το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο.