Skip to main content

Συγκέντρωση κατά της δίωξης μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων (vid)

Είχε προηγηθεί η μήνυση της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση Χρουσαλά κατά δύο μελών για τα επεισόδια κατά των πλειστηριασμών στις 7 Ιουνίου 2017.

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μήνυση της  συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση Χρουσαλά κατά δύο μελών του Συντονισμού για τα επεισόδια κατά των πλειστηριασμών στις 7 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για τους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού και σήμερα είχαν κληθεί να απολογηθούν.

Όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, πρόκειται για στοχοποίηση των δύο μελών τους, τη στιγμή που όπως είπαν, συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες στη διαμαρτυρία. Μάλιστα, συλλέγονται υπογραφές δημόσιας δήλωσης «συνυπευθυνότητας» με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί, στο Ειρηνοδικείο, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

Οι συγκεντρωμένοι θα καταθέσουν στην πταισματοδίκη ένα «απολογητικό υπόμνημα», το οποίο θα εμπεριέχει ψηφίσματα από επαγγελματικούς συλλόγους κατά των πλειστηριασμών.