Skip to main content

Συγκέντρωση εργαζομένων στους ΟΤΑ- Πορεία προς το ΥΜΑΘ

Τα περίπου 200 άτομα από τους ΟΤΑ, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Τα περίπου 200 άτομα από τους ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Βενιζέλου και περίπου στις 11.30 ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση.

«Χωρίς τους συμβασιούχους η καθαριότητα στις πόλεις δεν μπορεί να γίνει» επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Σύμφωνα με την ίδια, αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν από τα ξημερώματα σε κατάληψη των γκαράζ και των αμαξοστασίων των δήμων. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρά στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους. Όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Σε κατάληψη είναι μέχρι αυτή την ώρα τα αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς. Δεν πραγματοποιείται κατάληψη στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης και έως αυτή την ώρα γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον ΓΓ του δήμου Θωμά Ψαρρά. 

Η κατάληψη αναμένεται να διαρκέσει έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου, ενώ σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 22 του μηνός.