Skip to main content

Συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία στην Αριστοτέλους

Η συγκέντρωση στην Αριστοτέλους γίνεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 50 άτομα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, έξω από τα γραφεία της 3η ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται ζητώντας, μεταξύ άλλων επαρκέστερη στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων, καθώς και ανάκτηση των ασφαλιστικών και μισθολογικών τους απωλειών.

«Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου βρίσκεται σε κινητοποιήσεις επειδή εξαιρείται από προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν μπορεί να βολεύεται με συμβασιούχους 6μηνους και 12μηνους» δήλωσε ο Τουκτίδης Παναγιώτης από το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Για την έντονη υποστελέχωση και την προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό με προσωρινές συμβάσεις, πολλές φορές με άτομα που είναι αμφίβολο το κατά πόσο δύνανται να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες τους, μίλησε η εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή. «Πριν από περίπου ένα μήνα ήρθε στο ΑΧΕΠΑ προσωπικό με 12μηνες συμβάσεις, ανάμεσά τους μια γυναίκα 64 ετών, ως τραυματιοφορέας». τόνισε.