Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων ΟΤΑ στο ΥΜΑΘ (video)

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης ανέφερε πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων, που σήμερα προχώρησαν σε νέα στάση εργασίας, δηλώνοντας τη μη ικανοποίησή τους από την τροπολογία που αφορά την ανανέωση των συμβάσεών τους.
 
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν ως ένδειξη συμπαράστασης στον 45χρονο συνάδελφό τους που νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής, σοβαρά τραυματισμένος μετά από εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
 
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη ανέφερε πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, διεκδικώντας την διατήρηση των θέσεων εργασίας για όλους τους συμβασιούχους στο σύνολό τους.
 
«Το ατύχημα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης απέδειξε την εντατικοποίηση της δουλειάς που υφίσταται οι εργαζόμενοι, απαιτούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, πιο ασφαλείς και υγιεινές», ανέφερε από την πλευρά του ο γγ του συλλόγου, Γιώργος Τσαγγάρης.
 
Οι εργαζόμενοι επεδίωξαν να συναντηθούν με κάποιον αρμόδιο εντός του υπουργείου προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους, ωστόσο δεν υπήρχε κάνεις διαθέσιμος.