Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών έξω από τη Βουλή

Οι διαδηλωτές ζητούν την μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ή την ανανέωση συμβάσεων, ενώ καταγγέλλουν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν από το πρωί πυροσβέστες πενταετούς θητείας, διεκδικώντας την ψήφιση τροπολογίας για μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σκοπεύουν να προχωρήσουν προς την είσοδο της βουλής, ενώ επιτροπή τους θα μπει στην αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες. Στο μεταξύ, έχει κλείσει το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

«Κλιμακώνουμε το δίκαιο και όμορφο αγώνα μας δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να βάλουν στο μαχαίρι τον πολύπαθο κλάδο μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

«Είναι φως φανάρι ότι η παρούσα κυβέρνηση ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους πρωί τα ξημερώματα, χτυπάει ανελέητα τον πολύπαθο κλάδο μας στέλνοντας παράλληλα για παραδειγματισμό και σωφρονισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα προς όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι θα παρανομεί κατά το δοκούν και θα βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα τους».

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί η διάταξη ρύθμισης του νομικού πλαισίου εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης οι οποίοι βάσει του 3938/2011 θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό από τις 10 Φεβρουαρίου του 2017.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι η νέα διάταξη προβλέπει τριετίες πυροσβεστών, δημιουργώντας υπαλλήλους τεσσάρων ταχυτήτων.