Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διώξεις για πλειστηριασμούς (φωτο)

Οι διαδηλωτές, εκτός από τις δηλώσεις συμπαράστασης, υπέγραψαν και υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσ/νίκης

Συγκέντρωση συμπαράστασης στα μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στα οποία έχουν ασκηθεί διώξεις, πραγματοποιούν περίπου 50 μέλη του συντονιστικού.

Από τον Ηλία Σμήλιο κατατέθηκε το απολογητικό υπόμνημα στην πταισματοδίκη, μαζί με διάφορα ψηφίσματα συμπαράστασης από φορείς, 59 ατομικές δηλώσεις συμπαράστασης και τις υπογραφές που συλλέχθηκαν από τα μέλη του Συντονιστικού. Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για το εάν θα ασκηθούν νέες διώξεις και απαγγελθούν κατηγορίες ή εάν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές, εκτός από τις δηλώσεις συμπαράστασης, υπέγραψαν και υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ότι συμμετέιχαν και αυτοί στο κίνημα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε βάρος τους.

Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν ξανά στα δικαστήρια στις 15:30 για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους σημερινούς πλειστηριασμούς.