Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Κορδελιό

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια δυσοσμίας - Έφτιαξαν εφαρμογή και δίνουν τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ελευθερίου - Κορδελιού, πραγματοποίησαν δεκάδες δημότες αντιδρώντας για την ατμοσφαιρική ρύπανση από μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, που δραστηριοποιούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε η ανεξάρτητη κίνηση κατοίκων Κορδελιού - Ευόσμου, «Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα». Ο Δημήτρης Αποστόλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων, υποστήριξε ότι «δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό, για αυτό και δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας στην περιοχή μας».

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Σχεδόν κάθε μέρα, πρωί και βράδυ, η έντονη μυρωδιά μάς πνίγει και τσούζουν τα μάτια μας. Δυστυχώς, χρόνο με τον χρόνο, η κατάσταση επιδεινώνεται», ανέφερε μια δημότης του Κορδελιού. Όπως είπε, προ τριημέρου, σε ένα ακόμη επεισόδιο δυσοσμίας, η ίδια και η οικογένειά της αντιμετώπισε προβλήματα δύσπνοιας λόγω του φαινομένου.

Στο μεταξύ, μέλος της Κίνησης «Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα» δημιούργησε μια εφαρμογή Android με την οποία συγκεντρώνονται πληροφορίες για την καλύτερη παρακολούθηση της εμφάνισης και της συχνότητας των επεισοδίων. «Με αυτή τη βάση δεδομένων προσπαθούμε να κατανοήσουμε την έκταση του προβλήματος και ενδεχομένως τις πιθανές αιτίες του προβλήματος. Τα πρώτα στοιχεία τα έχουμε δώσει στην Περιφέρεια», τόνισε ο Στέλιος Δημητριάδης, δικηγόρος και μέλος της Κίνησης.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος με τα αιτήματα των δημοτών στον αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού, Γιάννη Γούσιο.