Skip to main content

Συγκέντρωση για δίκη ανέργου που δεν πλήρωσε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ

Άνεργος που δεν πλήρωσε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καλεί αύριο στις 10:00 η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης και Επιτροπή συνδικαλιστών Εργατικών σωματείων - Φοιτητικών συλλόγων για την εκδίκαση της έφεσης άνεργου πολίτη Β.Κ. που δεν πλήρωσε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ και καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
 
«Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι «ο άνεργος συμπολίτη μας διέπραξε το "έγκλημα" να μην πληρώσει εισιτήριο το Μάη του 2011, σύρεται σε δίκες, με πρωτόδικη βαρύτατη ποινή 22 μηνών φυλάκιση (!!!) με 3ετή αναστολή, παρόλο που ακόμη και οι ελεγκτές κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν επιλήψιμη, παρόλο που και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε αποδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών απέναντί του ήταν προκλητική, και ότι κράτησαν στο αστικό τον άνεργο επιβάτη για τρεις στάσεις».

«Το δικαίωμα των ανέργων, των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, των ευπαθών ομάδων κτλ. στη δωρεάν μετακίνηση, είναι κοινωνικό δικαίωμα, και δεν ποινικοποιείται», καταλήγει η ανακοίνωση.