Skip to main content

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον καταλανικό λαό από ΛΑΕ στη Θεσσαλονίκη

Τη συγκέντρωση διοργανώνει αύριο στις 18.00 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον καταλανικό λαό ενώ συμμετέχει και η Λαϊκή Ενότητα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Καταλονία διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Καταλανικό λαό την Τρίτη 31 Οκτώβρη, στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ενότητας.

«Η Λαϊκή Ενότητα αναγνωρίζει και στηρίζει το δικαίωμα του Καταλανικού λαού να αποφασίζει δημοκρατικά, χωρίς επεμβάσεις και παρεμβάσεις τρίτων για το μέλλον του.
Καταγγέλλει τον αυταρχισμό, τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο ο Ραχόϊ αντιμετωπίζει τις καταλανικές εξελίξεις» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

Η Λαϊκή Ενότητα αναγνωρίζει και στηρίζει το δικαίωμα του Καταλανικού λαού να αποφασίζει δημοκρατικά, χωρίς επεμβάσεις και παρεμβάσεις τρίτων για το μέλλον του.

Καταγγέλλει τον αυταρχισμό, τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο ο Ραχόϊ αντιμετωπίζει τις καταλανικές εξελίξεις.

Η στήριξη που παρέχει στο καθεστώς Ραχόι η Ε.Ε. αποτυπώνει τον  αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της ίδιας αλλά και της κυρίαρχης σε αυτή Γερμανίας, που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή, προετοιμασμένες πολιτικά και θεσμικά, και με επεξεργασμένο πολιτικό σχέδιο, να επιδείξουν, εάν απειληθούν στρατηγικά συμφέροντά τους, όπως στην Καταλονία, το απολυταρχικό πρόσωπό τους. Η ΕΕ στήριξε τον ακραίο αυταρχισμό της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία για να καταπνίξει την δύναμη του παραδείγματος για τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

Γιατί, εάν ο λαός της Καταλονίας μπορεί να επιλέξει δημοκρατικά το μέλλον του, τότε μπορεί ο κάθε λαός να διεκδικεί δημοκρατικά, όχι μόνο την ανεξαρτησία του, αλλά και κοινωνική χειραφέτησή του.

Οι εξελίξεις στη Καταλονία θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην ΕΕ, γιατί φαίνεται ότι ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου. Ο αγώνας, όμως, του λαού της Καταλονίας, η κατεύθυνση και η τελική έκβασή του θα κριθούν από πολλούς παράγοντες και κυρίως από την παρέμβαση της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος με βάση την δική τους ταξική ριζοσπαστική κατεύθυνση.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει επίσης την ανακοίνωση, πιστό αντίγραφο των αντίστοιχων Γερμανίας και Γαλλίας, που εξέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία τάσσεται ευθέως ενάντια στην ανεξαρτησία της Καταλονίας, όσο δημοκρατικά και αν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση, ευθυγραμμιζόμενη με την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας που έχουν επιβάλλει Βερολίνο και Βρυξέλλες στην Ε.Ε., και συντασσόμενη απολύτως με τον αυταρχισμό του Ραχόι

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη συγκέντρωση-διαδήλωση την Τρίτη 31 Οκτώβρη, στις 6.00΄μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Καταλανικό λαό.