Skip to main content

Σιγή ιχθύος για τις... συμφωνίες και τις αλλαγές Μητσοτάκη στη ΝΔ

Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα νέα πρόσωπα. Τι προέκυψε μετά τη συνάντηση με Μπακογιάννη – Τζιτζικώστα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αναμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι αλλαγές που πραγματοποιεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι συνεχείς και ριζικές. Μπορεί οι πληροφορίες να βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή θα έχουν οριστικοποιηθεί στο σύνολό τους οι αλλαγές και θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Ουσιαστικά σε αυτή την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει όλη την «κεφαλή» του κόμματος, τοποθετώντας στελέχη της επιλογής του.

Πολύ υψηλές θέσεις αναμένεται να αναλάβουν οι κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης. Με τους πρώτους δύο ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του πριν από λίγη ώρα.

Η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να αποκαλύψει το ρόλο τον οποίο θα αναλάβει στη νέα εποχή για τη ΝΔ και περιορίστηκε να εκφράσει τη μεγάλη χαρά της που ο αδελφός της είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ενώ έμεινε πολύ στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητεί από όλα τα στελέχη που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στη ΝΔ της επόμενης μέρας «πολύ δουλειά». «Έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις. Όλα τα στελέχη της ΝΔ όποια θέση και να αναλάβουν θα έχουν πολύ δουλειά. Δε συζήτησα μαζί του για καμιά θέση. Στη Συγγρού πνέει πλέον νέος αέρας», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησε η τρίωρη συνάντησή του με τον κ. Τζιτζικώστα.

Ο τελευταίος απέφυγε να διευκρινίσει αυτό που έχει διαρρεύσει από χτες ότι δηλαδή προορίζεται για αντιπρόεδρος του κόμματος και δήλωσε απλώς ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να δει και να ευχηθεί από κοντά καλή επιτυχία για το έργο του στον κ. Μητσοτάκη, με τον οποίον, όπως είπε, είχαν μία διεξοδική συζήτηση για τις αλλαγές της ΝΔ την επόμενη ημέρα εν όψει και του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.

«Αν υπάρχει ένα πράγμα βέβαιο είναι ότι η ΝΔ γυρίζει σελίδα για να μπορέσουμε σύντομα να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση», περιορίστηκε να πει ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τις αλλαγές με τις θέσεις κλειδιά του γενικού διευθυντή του κόμματος, όπου έβαλε τον Νίκο Παπαθανάση, το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, όπου τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Μπεκίρης και το διευθυντή του γραφείου τύπου του κόμματος, όπου ανέλαβε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Επόμενη κίνηση του κ. Μητσοτάκη είναι οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εκεί γραμματέας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι τρεις νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να είναι ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Νίκη Κεραμέως. Εκπρόσωπος του κόμματος δε θα είναι τελικά ο κ. Κώστας Κυρανάκης, που θα αναλάβει μεν θέση ευθύνης, αλλά όχι την εκπροσώπηση του κόμματος, όπως θέσεις με σημαντικές ευθύνες θα αναλάβουν οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μια σειρά από βουλευτές αναμένεται να αναλάβουν τομεάρχες, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Χρήστος Δήμας και ο Μάκης Βορίδης.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις γραμματείες, με θέσεις να διεκδικούν οι Νίκος Γεωργιάδης, Θανάσης Νέζης, Κώστας Μπαλωμένος, Νίκος Κωστόπουλος και Βασίλης Σπανάκης.