Skip to main content

Σιγή ασυρμάτου για τις συνομιλίες με τους επικεφαλής των θεσμών

Αν και χθες το πρωί αναφέρονταν ότι υπήρχε εικόνα σύγκλισης, τα μεσάνυχτα ανατράπηκε μερικώς εξαιτίας των απαιτήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα οι 12ωρες διαβουλεύσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν επί 4η μέρα μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Αν και χθες το πρωί αναφέρονταν ότι υπήρχε εικόνα σύγκλισης, τα μεσάνυχτα ανατράπηκε μερικώς εξαιτίας των απαιτήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, η χθεσινή συνάντηση ήταν αναβαθμισμένη από την πλευρά των θεσμών, δεδομένου ότι συμμετείχε και ο διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Αυτό που επιχειρείται όλες αυτές τις ημέρες, είναι να υπάρξει τέτοια «σύγκλιση» ώστε επιστρέψουν τα κλιμάκια των δανειστών στην Αθήνα.

Ωστόσο η μαραθώνια συνάντηση κυβέρνησης - δανειστών στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις διαβουλεύσεις στη βελγική πρωτεύουσα υπήρξε σχεδόν πλήρης συμφωνία όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού συστήματος.

Αντίθετα, εκκρεμότητες παραμένουν στα εργασιακά και στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, ενώ η επιστολή Τσίπρα για τα εργασιακά βάρυνε την ατμόσφαιρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.