Skip to main content

Siemens: Κατάργηση 20.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία

Ο γερμανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να προχωρήσει στην κατάργηση 1.990 θέσεων εργασίας στη Γερμανία προς όφελος κυρίως του εργοστασίου της στην Τσεχία, παρότι τα οικονομικά αποτελέ
Ο γερμανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσεσήμερα ότι θέλει να προχωρήσει στην κατάργηση 1.990 θέσεων εργασίας στηΓερμανία προς όφελος κυρίως του εργοστασίου της στην Τσεχία, παρότι ταοικονομικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα απ΄ όσο αναμενόταν.

Ηεταιρεία διαβεβαίωσε ότι θέλει να αποφύγει «όσο το δυνατόν περισσότερο»τις απολύσεις στη διάρκεια αυτής της αναδιάρθρωσης που επηρεάζει τονκλάδο της «βιομηχανίας» της. Οι άλλοι δύο κλάδοι στους οποίουςδραστηριοποιείται ο όμιλος είναι η ενέργεια και η κατασκευή ιατρικούεξοπλισμού.

Ο βιομηχανικός γίγαντας, που απασχολεί περισσότερουςαπό 200.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο στο βιομηχανικό κλάδο του,ανακοίνωσε την Τρίτη οικονομικά αποτελέσματα πολύ καλύτερα απ΄ ότι είχεπροβλέψει.

Η Siemens είχε προχωρήσει την προηγούμενη χρονιά στηνκατάργηση άλλων 13.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο σε όλους τουςκλάδους της και δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.

Ο διευθυντήςτου «κλάδου της βιομηχανίας» Χάινριχ Χίσινγκερ εκτιμά ότι εκτός από τηΓερμανία υπάρχει και στο εξωτερικό «ανάγκη προσαρμογής»,διαβεβαιώνοντας όμως ότι ο όμιλος σκοπεύει να λάβει «στοχευμένα μέτρα».