Skip to main content

Σιδενόρ: Απόκτηση λιμενικών εγκαταστάσεων στη Βουλγαρία

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Svishtov της Βουλγαρίας από την εταιρία, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισχυροποίηση της παρουσίας της στη βαλκα
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Svishtov της Βουλγαρίας από τη Σιδενόρ, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ισχυροποίηση της παρουσίας της στη βαλκανική αγορά και τη διεύρυνση του δικτύου διανομής των προϊόντων της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση υλοποιήθηκε, μέσω της εταιρίας Port Vidin North SA, θυγατρική της Stomana Industry SA, η οποία μετονομάστηκε σε Port Svishtov West. Υπενθυμίζεται, δε, ότι η Stomana Industry είναι θυγατρική της Σιδενόρ κατά 100%.

Μετά από σχετική απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας Port Vidin North SA, πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 3,699,964 ευρώ με καταβολή μετρητών, με σκοπό την απόκτηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Svishtov.

Στην αύξηση αυτή, η Stomana Industry SA συμμετείχε κατά το ποσό των 2,699,979 ευρώ και πλέον κατέχει το 72,97% της Port Vidin North SA, ενώ το υπόλοιπο 27,03% ανήκει στη γερμανική εταιρία Preymesser GMBH, η οποία διαθέτει λιμενικές εγκαταστάσεις και logistic centers σε όλο το Δούναβη.

Η εξαγορά συνίσταται στην απόκτηση οικοπέδου, συνολικής επιφάνειας περίπου 27.800 τ.μ., με λειτουργικό λιμενικό προβλήτα και μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και στην απόκτηση μιας ευρύτερης εδαφικής έκτασης, συνολικής επιφάνειας 46.500 τ.μ., που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο, πάνω στον ποταμό Δούναβη, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη Βουλγαρία προς την υπόλοιπη ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η επένδυση αυτή εντάσσεται στην πάγια πολιτική του ομίλου Σιδενόρ για ανάπτυξη των αγορών του εξωτερικού και την επέκταση των δραστηριοτήτων του, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν και τις ανάγκες των λοιπών εταιριών της Βιοχάλκο.