Skip to main content

Σγουρίδης: Εγώ θα αντικαταστήσω τον Καμμένο στο Μεταφορών

Ο νέος υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων εξέφραση τη λύπη του για την κατάληξη του ζητήματος με τον Δ. Καμμένο, ωστόσο κράτησε αποστάσεις

Στην επιβεβαίωση πως ο ίδιος θα αντικαταστήσει στο κυβερνητικό σχήμα τον παραιτηθέντα υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Καμμένο, προχώρησε σήμερα ο Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

«Μου ζήτησαν να αναλάβω υφυπουργός Μεταφορών. Μου είχε ζητηθεί από τον πρόεδρο σε οποιονδήποτε ανασχηματισμό να αναλάβω μια θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Εξέφρασε, παράλληλα, τη λύπη του για την κατάληξη του θέματος με τον Δ. Καμμένο, αν και κράτησε διακριτικές αποστάσεις. «Είναι γνώστης οικονομολόγος. Θα μπορούσε να προσφέρει. Λυπάμαι πάρα πολύ, ωστόσο κάποια πράγματα έρχονται διαφορετικά. Ήταν μια αστοχία. Ο Δημήτρης Καμμένος έχει κάνει μεγάλη δουλειά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική. Έχω Facebook αλλά το προσέχω. Αλλά τα επίσημα πρέπει να είναι προσεγμένα. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης στα αμπέλια μπορεί να γράφει ότι θέλει, αλλά ο Σγουρίδης ο πολιτικός πρέπει να προσέχει», παρατήρησε.

Ο νέος υφυπουργός της συγκυβέρνησης, που βρισκόταν και στη σύνθεση του πρώην υπουργικού συμβουλίου επιφορτισμένος με τα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής, είπε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, του έχει αναθέσει την προετοιμασία ενός συνεδρίου για μια γενικότερη αξιολόγηση και αναδιοργάνωση του κόμματος.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει το θέμα, που έχει προκύψει με το Νίκο Νικολόπουλο, υποστήριξε πως «είναι ένας εξαιρετικός κοινοβουλευτικός άνδρας μπορεί να προσφέρει από άλλη θέση. Θα μπορούσε να αναλάβει θέση της αντιπροεδρίας. Από την στιγμή που άλλαξε το πολιτικό σκηνικό και πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, θα πρέπει να υπάρξει και μια αλλαγή στον κανονισμό. Μπορεί να παρθεί μια απόφαση για όλα τα κόμματα να έχουν αντιπρόεδρο».