Skip to main content

Σφοδρή επίθεση Καραμανλή στον Παπανδρέου

Στην ομιλία του χθες στο Πεδίον του Άρεως κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία προβλημάτων στις σχέσεις μας με τη Ρωσία και την Κίνα και ότι αποθαρρύνει τους επενδυτές.
Τη σφοδρότερη επίθεση της προεκλογικής εκστρατείας εναντίον του Γ. Παπανδρέου επιφύλαξε για τη χθεσινή τελευταία ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η στάση του για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, την παραχώρηση τμήματος του λιμανιού σε κινεζική εταιρία και την πώληση της Ολυμπιακής και του Ο.Τ.Ε. έχουν ως αποτέλεσμα να τραυματίζονται τα συμφέροντα της χώρας.

«Δημιούργησε πρόβλημα με τη Ρωσία, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η τοποθέτησή του; - Δημιούργησε πρόβλημα με τη Κίνα, βάζοντας ερωτηματικά στη συμμαχία για το Λιμάνι του Πειραιά. Ρίχνει σκιές σε μια συμμαχία που άρχισε, από χθες, να λειτουργεί προς όφελος της χώρας μας. - Δημιουργεί ανασφάλεια σε επενδυτές και υποψήφιους επενδυτές. Βάζοντας θέμα ΟΤΕ. Βάζοντας θέμα Ολυμπιακής. Κι αυτό την ώρα που η νέα εταιρία άρχισε να λειτουργεί. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να τραυματίζονται συμφέροντα της χώρας, αλλά και η διεθνής αξιοπιστία της.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ορατά πλήττεται η πολυσήμαντη εξωτερική πολιτική και η διεθνής αξιοπιστία της χώρας. Να τραυματίζονται τα συμφέροντα της χώρας», είπε ο Κ. Καραμανλής.

Ο Γ. Παπανδρέου κρύβεται. Κρύβεται μην τυχόν και από λάθος του ξεφύγουν αλήθειες. Σε όποιο θέμα αποφασίζει να γίνει πιο ξεκάθαρος, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ασάφειες, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις εξωπραγματικές υποσχέσεις, την απουσία σχεδίου, την ασάφεια των θέσεων του ΠΑΣΟΚ από τη μία πλευρά και στο υπεύθυνο και ρεαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ειλικρινή και αναγκαία μέτρα από την άλλη. Ζούμε ώρες εθνικής ευθύνης είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη της οικονομίας μας καθώς θα κρίνουν την έγκαιρη έξοδο της χώρας από την παγκόσμια οικονομική θύελλα και την δυνατότητά μας να εξασφαλίσουμε μακροχρόνια ανάπτυξη, σε στέρεες βάσεις. Αν αφεθούμε σε ανεύθυνες εκθέσεις ιδεών, θα εκτεθούμε σε αδιέξοδα. Αν πιστέψουμε ευχάριστα και παραπλανητικά λόγια, θα καταλήξουμε σε δυσάρεστα αποτελέσματα».  

«Την ώρα της σφοδρότερης παγκόσμιας κρίσης, την ώρα που τα ελλείμματα στην Ευρώπη εκτινάσσονται στα ύψη, το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε το πρωτάκουστο: «Τα λεφτά», λέει, «δεν είναι πρόβλημα». Μ΄ αυτήν την αντίληψη, πήραν το χρέος λιγότερο από 2 δισ. ευρώ και το παρέδωσαν κοντά στα 200 δισ. Το αύξησαν εκατό φορές. Μ΄ αυτήν την αντίληψη, σε μια εποχή με ιδιαίτερα ευνοϊκές διεθνείς συγκυρίες, έφθασαν το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ. Μ΄ αυτήν την αντίληψη, πήραν την ανεργία στο 3% και την έφτασαν στο 11,3%».

Ο κ. Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του με την αισιοδοξία ότι στο τέλος του δρόμου το 2011 η Ελλάδα θα είναι απελευθερωμένη από τα ελλείμματα, θα έχει λύσει εκκρεμότητες δεκαετιών, θα έχει εξασφαλίσει σταθερή Οικονομία, σε τροχιά μακροχρόνιας ανάπτυξης.
«Για όλα αυτά είμαι απόλυτα αισιόδοξος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Μαζί, θα τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.