Skip to main content

Σφοδρή επίθεση Αλαφούζου σε Σαββίδη: Είναι ξενόφερτος κίνδυνος

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟ ανέφερε πως υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη που αποδεικνύει πως άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία για να πάρουν αποτελέσματα

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση προχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος εναντίον του Ιβάν Σαββίδη μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αμφισβήτησε τις προθέσεις του ομογενή επιχειρηματία, έκανε λόγο για θέατρο του Βλάνταν Ίβιτς στη Λεωφόρο αλλά και για κλεμμένο κύπελλο στο Βόλο ενώ δεν παρέλειψε εμμέσως πλην σαφώς να χαρακτηρίσει τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ ως «ξενόφερτο κίνδυνο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων»:

«Θέλω να πω ότι η μητέρα μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη και έχω πολλούς συγγενείς και φίλους από εκεί. Θεωρώ ότι ο μισός είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Πραγματικά εκπλήσσομαι με τους υπαινιγμούς του κ .Σαββίδη περί ασφάλειας. Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι πιστεύει στους νόμους. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, όσον αφορά τη θέση που θα μπορούσαμε να έχουμε στα play-off. Ο κ. Ιβιτς έπαιξε θέατρο σε σχέση με τον τραυματισμό του, το ξέρουμε, μιλήσαμε με γιατρούς του Ευαγγελισμού. Υπάρχει δικογραφία σε εξέλιξη που αποδεικνύει ότι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ασκήσει βία εναντίον ανθρώπων ομάδων για να πάρουν αποτελέσματα. Δεν μιλάω εδώ και καιρό στα ΜΜΕ, αλλά κάπου υπάρχουν κάποια όρια στην ανοχή μας». 

Για τον τραυματισμό του Ιβιτς στη Λεωφόρο που είδαν όλοι: «Αυτό είναι καταδικαστέο και προσπαθήσαμε και βρήκαμε αυτόν που το πέταξε. Παρόλα αυτά η αθλητική Δικαιοσύνη μας τιμώρησε με τη μέγιστη τιμωρία και αυτό γιατί δεν έχουμε σχέση με την ΕΠΟ και την αθλητική Δικαιοσύνη σε αντίθεση με άλλους. Σήμερα παίζαμε το τελευταίο παιχνίδι των play-off χωρίς να ξέρουμε την τιμωρία για τον τελικό του Κυπέλλου. Όχι μόνο είναι πρόκληση αλλά έχουμε δώσει οδηγίες στο νομικό επιτελείο μας, να στραφούμε εναντίον των αθλητικών δικαστών. Δεν με νοιάζει τι θα μας κάνουν. Έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου να επιβάλλουμε κανόνες στο ποδόσφαιρο. Δε θα εγκαταλείψω τον Παναθηναϊκό, Δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι σαν το Σαββίδη και να λέει μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ότι είναι «λαγός». Δεν γίνεται να λέει ότι θα πάρει το Mega σε όλη την Ελλάδα και θα ρίξει 25 εκατομμύρια και τελικά να έχει μια πρόταση 11 εκατομμυρίων ενώ άλλοι δίνουν 22. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει ταυτιστεί με την κυβέρνηση. Εμείς καταγγέλλουμε αυτή την κυβέρνηση, ότι έχει σχέση με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να το καθαρίσει αλλά είναι μόνο λόγια. Αυτό που έκανε ο κ. Σαββίδης λέγεται ύβρις. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λατρεύουν την ομάδα τους και έτσι πρέπει. Όλη αυτή η πρόκληση και η στρέβλωση της πραγματικότητας, αποτελεί ύβρη».

Για τις δικές του σκέψεις για το μέλλον: «Έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου και δεν θα εγκαταλείψω τον Παναθηναϊκό. Έχει μια πολύ καλή ενδεκάδα και θα την έχει και του χρόνου. Πρέπει να βγάλουμε παιδιά από τις ακαδημίες. Από τη μια υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο και από την άλλη η απόσταση από την Ευρώπη. Η μόνη ελπίδα μας είναι να βγάλουμε δικά μας παιδιά όπως το 2003 που εκείνη η φουρνιά στελέχωσε την εθνική του 2004. Μόνο έτσι και ενισχυμένοι από τον Μπεργκ και τον Ζέκα και άλλους τέτοιους παίκτες, θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά». 

Για το αν αναλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε συμμαχίες και ασχολήθηκε λιγότερο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι: «Θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη σχέση με τον κύριο Σαββίδη, αν μιλούσε ελληνικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπτεται για τον Ελληνισμό. Θέλει να κάνει κόμμα; Θέλει να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης; Ο Παναθηναϊκός την περίοδο της παντοκρατορίας του, πήρε 3 πρωταθλήματα, 4 πήρε ο Ολυμπιακός, 1 ο ΠΑΟΚ , 1 η Λάρισα… Ποτέ δε χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα, δεν απείλησε διαιτητές, δεν έκαιγε αυτοκίνητα συγγενών διαιτητών. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει το ευ αγωνίζεσθαι, έχουμε ξεχάσει τη δικαιοσύνη, έχουμε ξεχάσει την αλήθεια. Και άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη έχουν ξεχάσει την αλήθεια». 

Για το αν αλλάζει κάτι στις σκέψεις του για το μέλλον: «Συγχαίρω τον κ. Ουζουνίδη και τον Λυμπερόπουλο για τη δουλειά τους. Εγώ προσωπικά έχω αποτύχει με τον Παναθηναϊκό, θα συμμετέχω στη χάραξη της στρατηγικής, θα φροντίσω να επιβιώσουμε οικονομικά αλλά θέλω να ασχοληθώ με τη διαφθορά και τη σαπίλα. Τώρα, έχουμε έναν καινούργιο μεγάλο κίνδυνο, ο οποίος είναι ξενόφερτος, ο οποίος φέρνει ήθη και τρόπους λειτουργίας που δεν έχω ξαναδεί τα τελευταία χρόνια».