Skip to main content

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Παπανδρέου

Για αλαζονική εμφάνιση του πρωθυπουργού που κατεδαφίζει το εσωτερικό μέτωπο έκανε λόγο ο Α.Σαμαράς. Για άγρια μέτρα, που ισοπεδώνουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, μιλούν ΚΚΕ και Συνασπισμός.
Αλαζονική χαρακτήρισε την εμφάνιση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη σημερινή ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

«Η σημερινή αλαζονική εμφάνιση Παπανδρέου προβληματίζει όλους τους Έλληνες. Γιατί λίγο πριν ανακοινώσει τα νέα σκληρά μέτρα και επισκεφθεί σημαντικούς ξένους ηγέτες, αποφάσισε να κατεδαφίσει το εσωτερικό μέτωπο, να αθωώσει για πάντα το ΠΑΣΟΚ και να συκοφαντήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Είναι εξωφρενική η άποψη Παπανδρέου, ότι εκείνος θα επιβάλει στην Αντιπολίτευση πότε θα τον ελέγξει στη Βουλή. Ότι μπορεί να κατηγορεί εμάς που δε δεχόμαστε κοινοβουλευτική συζήτηση, για τα μέτρα που ακόμα δεν πήρε».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ποίημα του Πρωθυπουργού». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ευτυχώς που δεν έγινε η κοινοβουλευτική συζήτηση σήμερα και έτσι γλιτώσαμε μιαν ακόμα επανάληψη από το γνωστό «ποίημα» του Πρωθυπουργού: «Για το χθες φταίνε οι άλλοι. Για το σήμερα φταίνε οι κερδοσκόποι. Για το αύριο… βλέπουμε». Τι άλλο να πει κανείς πλέον για τον κύριο Παπανδρέου; Άβυσσος…»

ΣΥΝ: Τα μέτρα θα ισοπεδώσουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

«Φυγομαχεί όποιος δε θέτει ζητήματα αλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παραδίδεται όποιος δεν αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία των αγορών. Φυγομαχεί όποιος θέλει παράλληλους μονολόγους εν κενώ, χωρίς καθαρές κουβέντες» είναι η πρώτη αντίδραση του ΣΥΝ μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίγραμμα μέτρων που θα ισοπεδώσουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που βυθίζουν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση, που την παραδίδουν στους κερδοσκόπους και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει:

«Θα έρθει, λοιπόν, τώρα στη βουλή για να εξηγήσει:

· Ποιός τον εξουσιοδότησε να εφαρμόσει μια πολιτική εκ διαμέτρου αντίθετη με τις προεκλογικές του εξαγγελίες
· Πόσο θα πληρώσουν όσοι κέρδιζαν τα προηγούμενα χρόνια.
· Κυρίως, όμως, οφείλει να εξηγήσει ποιές θα είναι οι συνέπειες των επιλογών του για το εισόδημα του πολίτη, για την απασχόληση και το ασφαλιστικό σύστημα».

Τέλος, ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό, ακόμα και για την απώλεια του 4ου, τον 5ου ή τον 6ου μισθού, αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του έναντι των αγορών. Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να κοιτάει την ατζέντα των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η Αριστερά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων».

ΚΚΕ: Άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων

«Τις γενναίες αποφάσεις, για τις οποίες μίλησε ο Γ. Παπανδρέου, ας τις πάρει σε βάρος αυτών που λήστεψαν και ληστεύουν το λαό, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Αλλά επειδή αυτών τα συμφέροντα υπηρετεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παίρνει άγρια μέτρα σε βάρος των θυμάτων, των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τεράστια ψέματα και τεχνάσματα για να τα δικαιολογήσει» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού.

Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν προκειμένου να αποτρέψουν την κυβέρνηση στη λήψη των σκληρών μέτρων. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πρόκειται για αποφάσεις που έχουν παρθεί προτού να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Οι κατευθύνσεις τους υπήρχαν και στο πρόγραμμά του. Όλοι στους δρόμους. Γενικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ, που υποστηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ.»