Skip to main content

«Σφήνα» Διαμαντοπούλου - Φλωρίδη στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς

Το Σάββατο ήταν ημέρα αποφάσεων και για την πολιτική κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» όπου συνεδρίασε η 100μελής Συντονιστική Επιτροπή.

Ζυμώσεις και πυρετώδεις διεργασίες επικρατούν στους κόλπους της Κεντροαριστεράς που ετοιμάζεται να εκλέξει τον αρχηγό της στις 5 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο ήταν ημέρα αποφάσεων και για την πολιτική κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου - Φλωρίδη, όπου συνεδρίασε η 100μελής Συντονιστική Επιτροπή, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η «Ώρα Αποφάσεων» και πριν ανακοινωθεί η επιτροπή Αλιβιζάτου, κρατούσε μεγάλες αποστάσεις από το εγχείρημα, διαφωνώντας με τις διαδικασίες και την κατεύθυνση που είχε επιλεγεί για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χρήστου Δρούζια από τα «Παραπολιτικά», στη σημερινή συνεδρίαση, αποφάσιστηκε σε πρώτη φάση, να σταθούν θετικά διακείμενοι απέναντι στις διαδικασίες της Κεντροαριστεράς που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς, όπως αναφέρει η Ώρα Αποφάσεων, από την ίδρυσή της υποστηρίζει σθεναρά το θεμελιώδες αίτημα και τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου να βρεθεί μία διαφορετική πολιτική διέξοδος για τη χώρα, απέναντι στην χρεοκοπημένη πολιτική του λαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεπαρκή εναλλακτική πρόταση της συντηρητικής ΝΔ.

Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι σέβεται την αγωνία, τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κόσμου της Προοδευτικής Παράταξης, στο εγχείρημα εκλογής αρχηγού του νέου κόμματος, μη αντιπαρατιθέμενη πολιτικά και αντιμετωπίζει θετικά ό,τι δυναμώνει την Προοδευτική Παράταξη και συμβάλλει στην ανάταξη της χώρας μέσα από μια ισχυρή μεταρρυθμιστική διακυβέρνηση.

«Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα εκφραστεί, θα παρέμβει και θα πορευτεί πολιτικά κατά την διάρκεια των διαδικασιών καθώς και μετά την ολοκλήρωσή τους», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ώρα Αποφάσεων.

Σύμφωνα πληροφορίες, τα στελέχη της πολιτικής κίνησης αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, μετά και την οριστικοποίηση από την επιτροπή Αλιβιζάτου όλων των διαδικαστικών λεπτομερειών, που έχουν να κάνουν και με το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.