Skip to main content

«Σφίγγει τα λουριά» για στεγαστικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Αυστηρότερα κριτήρια στην άσκηση της πιστωτικής του πολιτικής, ειδικά για τη χορήγηση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, έχει αρχίσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήρ
Αυστηρότερα κριτήρια στην άσκηση της πιστωτικής του πολιτικής, ειδικά για τη χορήγηση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, έχει αρχίσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ πιο συντηρητικοί είναι και οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχουν τεθεί από τη νέα διοίκηση της τράπεζας για το 2010.

Σχετική αναφορά στις προθέσεις της διοίκησης έγινε από τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος, ως επικεφαλής διοικητικής ομάδας, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, στα τέλη της εβδομάδας που πέρασε και τόνισε ότι το τραπεζικό ίδρυμα θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τ. Τ., ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε ότι στα καταστήματα που έχει η τράπεζα στη Βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσει πρόγραμμα καλλωπισμού και ανακαίνισης της εξωτερικής και εσωτερικής τους εμφάνισης, ενώ ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ότι μέσα στους αμέσως επόμενους 2-3 μήνες θα λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα στην περιοχή της Περαίας. Ειδική αναφορά έγινε, επίσης, στα καταστήματα της επαρχίας, όπως της Κατερίνης, της Καβάλας, της Έδεσσας και της Αλεξανδρούπολης, τα οποία παρουσιάζουν πολύ καλές επιδόσεις, σε επίπεδο ανάπτυξης.

Όσον αφορά στα προϊόντα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην πορεία του προγράμματος «Ανεβαίνω», το οποίο έχει 15μηνη διάρκεια (ξεκινά με απόδοση 1,40% και φθάνει έως και 6%) και μέση απόδοση πάνω από 3%, το οποίο χαρακτηρίζεται ικανοποιητικό για τα δεδομένα της αγοράς σήμερα. Αντίστοιχα καλή εξέλιξη παρουσιάζει και το πρόγραμμα «Μεγαλώνω», που αφορά σε λογαριασμούς για παιδιά, ενώ πολύ σημαντική χαρακτηρίστηκε και η συνεργασία με τον ΟΕΚ για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων.

Με αφορμή, εξάλλου, ερώτημα διευθυντικού στελέχους της τράπεζας για το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση της Aspis Bank, για την οποία έχει ληφθεί απόφαση να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για ποσοστό 30% έως 32,9% του μετοχικού της κεφαλαίου, ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η οριστική απόφαση του Τ.Τ. θα ληφθεί, όταν η Aspis ανακοινώσει την τιμή με την οποία θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η διαδικασία θα συνδυαστεί και με αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας, η οποία όπως τόνισε θα είναι αυτόνομη και ταυτόχρονα να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι που μπορεί να ελλοχεύουν.