Skip to main content

Σφίγγα ο Πεταλωτής για Καραμανλή

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση σε ότι αφορά την κλήτευση ή όχι του Κ. Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι, όπως φάνηκε από την στάση που κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Του Σπύρου Νάννου

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η κυβέρνηση σε ότι αφορά την κλήτευση ή όχι του Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι, όπως φάνηκε από την στάση που κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Όπως είπε, είναι θέμα των κοινοβουλευτικών επιτροπών που συνεδριάζουν και πως η θέση της κυβέρνησης είναι να έρθουν όλα στο φως.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι γνωστή η ιστορία αυτού του τεράστιου σκανδάλου που ταλάνισε την ελληνική Πολιτεία αλλά και την κοινωνία, με άμεσες προεκτάσεις και μια τεράστια ζημιά του δημοσίου συμφέροντος. Εμείς είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή, κινήσαμε τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και την προκαλέσαμε, ως αντιπολίτευση. Εμείς είμαστε αυτοί που προχωράμε στην προανακριτική επιτροπή.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που δραπέτευσε και  ως κυβέρνηση και δραπετεύει και  σήμερα. Να μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής γίνεται ερήμην της Νέας Δημοκρατίας, η οποία για άλλη μια φορά, δεν τολμά να αντιμετωπίσει ούτε την πραγματικότητα, ούτε το παρελθόν της, το οποίο προφανώς είναι παρόν και ελπίζουμε για το καλό της χώρας να μην είναι και το μέλλον». Και κατέληξε: «Εμείς, όποια ενέργεια χρειαστεί είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε για να έρθουν «όλα στο φως». Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχει η Επιτροπή. Σεβόμαστε την αυτονομία των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική επιτροπή, έτσι όπως προβλέπεται μέσα από τον κανονισμό της Βουλής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση εάν έχει γίνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τη Νέα Δημοκρατία ώστε να να μην κληθεί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την περίπτωση της SIEMENS, ήταν αφοπλιστικός: «Κάποιοι ειδικεύονται στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και με πολύ μεγάλη ευκολία τα λένε και μπροστά στις κάμερες».